Kalender


Följ med vad som händer

okt
12
lör
Kvinnofrukosten Hälsokällan @ Betaniakyrkans festsal
okt 12 kl. 10:00 – 12:00

Välkommen till kvinnofrukost, en oas för ande, kropp och själ.  Vi delar gemenskap, äter god frukost, lovsjunger och lyssnar till en andakt av Mimmi Grönroos

okt
13
sön
Gudstjänst med Filip Levälahti @ Betania
okt 13 kl. 11:00 – 13:00

Välkommen på gudstjänst kl. 11

med Grupp 2: Minna och Filip Levälahti och Else-May Nyman. 

 

SÖNDAX för 7-13 åringar (+ yngre) @ Betania
okt 13 kl. 11:00 – 12:45

söndax-logo1-02För alla barn!
Andra söndagen kl. 11!
Kaikille lapsille SÖNDAX!

SÖNDAX ordnas vanligen 2a och 4e söndagen i månaden parallellt med gudstjänsten i kyrkan. SÖNDAX är tänkt för 7-13-åringar, men man välkomnar även yngre.

2:a sön: 13.10, 10.11, 8.12 kl. 11
4:e sön: 29.9, 27.10, 24.11 kl. 17
– samt Julfest för alla åldrar 15.12 kl. 17

Det går bra att tala finska också… Toimimme molemmalla kielellä sujuvasti tarpeen mukaan.

Tanken är att alla åldrar ska kunna gå till kyrkan tillsammans. Alla behöver få höra om Jesus, träffa familjen och växa tillsammans med andra som tror. Att gå till kyrkan tillsammans stärker vår gemensamma tro och ger en bra grund för veckan och livet.

Eat & Meet @ Nickby
okt 13 kl. 13:00 – 14:30

Välkommen på After Church Lunch: Eat & Meet den 8.9 efter kl. 13.

Eat & Meet betyder att den som vill kan joina Mimmi och Gabbe på lunch i en restaurang i byn. Du får äta vad du vill för du betalar själv – men vi bjuder på trevligt sällskap på söndagseftermiddagen…

Vi deltar först i gudstjänsten kl. 11 i Betania, fikar (en slät kopp kaffe, typ) efteråt med de andra en stund och går sen ut på lunch med alla som vill vara med.

okt
15
tis
Efterhäng (för tonåringar) @ Betaniakyrkan
okt 15 kl. 14:00 – 17:00
okt
16
ons
Onsdagsbönen @ Betaniakyrkan
okt 16 kl. 18:30 – 19:30

Välkommen med till gemensam bön mitt i veckan!

Onsdagar kl. 18.30-19.30

Vi tackar Gud för hans oändliga nåd. Vi sjunger lovsång till hans ära.

Vi ber att hans vilja ska ske i våra liv liksom i Sibbobornas liv.

Vi ber för dig om du vill ha personlig förbön.

Vi ber för församlingen.

Vi ber för inlämnade förbönsbehov.


Vi tror att goda bönevanor och en pågående gemensam bön öppnar våra hjärtan för Guds Andes närvaro och tilltal. Vi tror att förbön för andra ger resultat. Vi tror att en av församlingens viktigaste funktioner är att göra det lätt för oss att be tillsammans. Därför samlas vi varje vecka till gemensam bön. Du är så välkommen med, du är inbjuden!

okt
17
tor
Önskesångstund med Alf och Seppo @ Betaniakyrkan
okt 17 kl. 14:00 – 15:30

Ta med din önskesång och kom till Betania på torsdag 17.10 kl. 14

Rukous & Sana @ Betania
okt 17 kl. 18:00 – 20:00

railit13

TERVETULOA RUKOILEMAAN JA SANAN LÄHTEELLE

Suomenkieliset rukous- ja raamattuillat torstaisin klo 18. Ensin rukoilemme, pääasiassa sipoolaisten ja Sipoon puolesta, ja sitten tutkimme Sanaa.

Koko Raamattu, Jumalan Sana on annettu ihmiselle elämäksi. Näin Jumala ilmoitti vakuuttavasti sekä Mooseksen  (“sana … siinä on teidän elämänne”, V Ms 32:47) että Jeesuksen kautta. (“Ne sanat, jotka minä olen teille puhunut, ovat henki ja ovat elämä.” Joh 6: 63). Ei ihme, että opetuslasten sydämessä syttyi usko ja elämä, kun he Emmauksen tiellä epäilyksin joutuneina kuuntelivat, kuinka Jeesus selitti heille kirjoituksia. (Lk 24:32). Tätä mekin rukoilemme tapahtuvaksi kokoontuessamme Sanan äärelle, sen aarteita etsimään.

Pyrimme tutkimaan Raamattua kokonaisuutena, että näkisimme koko Raamatun ilmoituksen Jeesuksesta ja myös ns. VT ja UT yhteyden toisiinsa. Raamattu itse selittää itsensä ja tarjoaa ohjeita sanomansa ymmärtämiseen. Hienoa, jo pääset mukaan alusta alkaen, mutta olet tervetullut myös yksittäisiin iltoihin.

Tervetuloa mukaan!

okt
18
fre
Ungdomskväll @ Borgå Filadelfia
okt 18 kl. 19:00 – 21:00

Välkommen på ungdomskväll

fredag 18 oktober 2019 kl. 19 i Borgå Filadelfia 

okt
20
sön
Gudstjänst med Kerstin Sivonen @ Betaniakyrkan
okt 20 kl. 17:00 – 19:00

Välkommen på gudstjänst på söndag 20 oktober kl. 17 med Kerstin Sivonen. Vi inleder den gemensamma Ansvarsveckan med att presentera våra insatser i Burundi där Kerstin först har arbetat som missionär, men nu på senare år varit engagerad i ett projekt tillsammans med den lokala pingstkyrkan som hjälper återvändande flyktingar.
(Bilden: Markku och Kerstin Sivonen på en av sina resor till Burundi)

 

Änkor och barn får hjälp i Burundi

Ekumeniska ansvarsveckan 20-27 oktober 2019 utmanar oss att hjälpa sårbara flyktingar för att de skall klara sig. Insamlingen tillfaller i år Finlands svenska Pingstmissions integreringsprojekt i Burundi.

I år vill vi under ansvarsveckan stöda änkor och barn i republiken Burundi. Burundi är ett litet vackert land som höjer sig i tusentals kullar och berg ovanför Tanganyikasjöns strand. Många år av inbördeskrig har fört burundier som flyktingar till de närbelägna grannländerna. Under de senaste tio åren av fred, har över 600 000 burundier som levt årtionden i flyktingläger i grannlandet Tanzania, förts tillbaka till Burundi, till sina fäders land. De har blivit medellösa nybyggare i ett tättbefolkat land, där fattigdom, hungersnöd och malaria slår hårt mot dem. Hälften av landets befolkning är under 17 år och många av de nyinflyttade kan inte landets skolspråk som är franska.

Man beräknar att Burundi nu har 12 miljoner invånare, på ett område som motsvarar en tolftedel av Finlands yta. Burundi är bland de fyra fattigaste länderna i världen. Den odlingsbara jorden räcker inte till för alla.

Hjälp till integration

Finlands svenska Pingstmission har sedan 2009 med statligt projektunderstöd via Frikyrklig samverkan FS r.f. kunnat bistå många återflyttande långtidsflyktingar att bli integrerade i det lokala samhället.

Vi har samarbetat med pingstkyrkans i Burundi sociala och humanitära organisation CEPBU.

Bland de flyktingar som har återvänt till Burundi under de tre senaste åren finns det många medellösa änkor och barn. 120 av de änkor som fått hjälp att slå tegel och bygga hus med jordgolv i kommunen Nyanza Lac, intill området Ruseka, saknar ännu dörrar och fönsterluckor till sina hus. Det betyder otrygghet.

page1image15991616

Det fattas bara dörrar och fönster!

De är tacksamma över att ha fått tak över huvudet; det statsstödda projektet har gett dem plåttak. Under de tre senaste åren minskades statsstödet drastiskt, vilket gjorde att projektet inte längre kunde ge dem den starthjälp som getts till tidigare inflyttade hushåll (myggnät, jordbrukshackor, utsäde, bananplanta, kärl för vatten och matlagning mm.). Nu har projektet avslutats.

Kamp mot malaria och fattigdom

Änkorna har försökt finna arbetsmöjligheter på grannars åkertäppor för att kunna få mat till familjen. De har burit vatten till hemmet och tagit hand om barnen. Många av barnen har blivit utan skolgång. Malarian är ett gissel, den är endemisk i Burundi. Det finns våtmarker i närheten av bosättningsområdet och mygg som sprider hjärnmalaria. Tidvis drabbas hela befolkningen i området av kolera och tyfusepidemier. Med gemensamma krafter har byns befolkning hjälpts åt att dra vatten till nybyggarna från en källa som ligger högre upp i bergen.

Nu finns det kranar som ger gott vatten, men man skulle behöva bygga upp vattencisterner av sten och cement som komplement till kranarna. Priset på cement och virke har skjutit i höjden, det måste importeras från Tanzania.

page2image16174544

Vädjar om en extrainsats

Vi är glada över att under tio års tid ha kunnat bistå de mest utsatta av de återvändande flyktingarna i Nyanza Lac-provinsen. Det har visat sig att dessa har klarat av att småningom få det bättre ställt med överlevnads- möjligheterna. De tre senaste årens bistånd har emellertid inte kunnat nå målsättningarna. Nu önskar vi därför göra en extra insats för dessa människor som inte fått tillräcklig starthjälp för att kunna klara sig.

Den riksomfattande ekumeniska ansvarsveckan pågår den 20–27 oktober 2019. Frikyrklig Samverkan FS r.f. deltar i ansvarsveckan och gör en insamling för att ge sårbara familjer i Burundi dörrar och fönsterluckor till sina hus, myggnät, utsäde, höns samt undervisning i hygien, hushållsarbete och odling.

Ensamma tonårsflickor (och enstaka pojkar) har fått sömnadsutbildning och var sin trampsymaskin och de kan nu därför förtjäna sitt uppehälle genom att sy dräkter i små enklar ateljéer invid vägen eller torget. Det finns ännu rum för fler sömmerskor där.

Den lokala grundskolan behöver rustas upp efter termitangrepp. Att blanda cement i rödleran och rappa väggarna hjälper.

page2image16228896En mamma berättar: ”Jag har fått bli dräktsömmerska! Utan utbildning och symaskin hade jag hamnat på gatan med min lilla dotter. Nu är jag så lycklig över att få leva och arbeta och sköta mitt barn. Allt är väl!”

Ensidig kost ger runda barnmagar.

Med biblisk terminologi vill vi dela med oss av vårt goda för att ”ge husvilla härbärge och hungriga mat” i Burundi, genom att sårbara flyktingar kan få hjälp till självhjälp.

Text & foto: Kerstin Sivonen

okt
22
tis
Efterhäng (för tonåringar) @ Betaniakyrkan
okt 22 kl. 14:00 – 17:00
okt
23
ons
Onsdagsbönen @ Betaniakyrkan
okt 23 kl. 18:30 – 19:30

Välkommen med till gemensam bön mitt i veckan!

Onsdagar kl. 18.30-19.30

Vi tackar Gud för hans oändliga nåd. Vi sjunger lovsång till hans ära.

Vi ber att hans vilja ska ske i våra liv liksom i Sibbobornas liv.

Vi ber för dig om du vill ha personlig förbön.

Vi ber för församlingen.

Vi ber för inlämnade förbönsbehov.


Vi tror att goda bönevanor och en pågående gemensam bön öppnar våra hjärtan för Guds Andes närvaro och tilltal. Vi tror att förbön för andra ger resultat. Vi tror att en av församlingens viktigaste funktioner är att göra det lätt för oss att be tillsammans. Därför samlas vi varje vecka till gemensam bön. Du är så välkommen med, du är inbjuden!

okt
24
tor
Rukous & Sana @ Betania
okt 24 kl. 18:00 – 20:00

railit13

TERVETULOA RUKOILEMAAN JA SANAN LÄHTEELLE

Suomenkieliset rukous- ja raamattuillat torstaisin klo 18. Ensin rukoilemme, pääasiassa sipoolaisten ja Sipoon puolesta, ja sitten tutkimme Sanaa.

Koko Raamattu, Jumalan Sana on annettu ihmiselle elämäksi. Näin Jumala ilmoitti vakuuttavasti sekä Mooseksen  (“sana … siinä on teidän elämänne”, V Ms 32:47) että Jeesuksen kautta. (“Ne sanat, jotka minä olen teille puhunut, ovat henki ja ovat elämä.” Joh 6: 63). Ei ihme, että opetuslasten sydämessä syttyi usko ja elämä, kun he Emmauksen tiellä epäilyksin joutuneina kuuntelivat, kuinka Jeesus selitti heille kirjoituksia. (Lk 24:32). Tätä mekin rukoilemme tapahtuvaksi kokoontuessamme Sanan äärelle, sen aarteita etsimään.

Pyrimme tutkimaan Raamattua kokonaisuutena, että näkisimme koko Raamatun ilmoituksen Jeesuksesta ja myös ns. VT ja UT yhteyden toisiinsa. Raamattu itse selittää itsensä ja tarjoaa ohjeita sanomansa ymmärtämiseen. Hienoa, jo pääset mukaan alusta alkaen, mutta olet tervetullut myös yksittäisiin iltoihin.

Tervetuloa mukaan!

okt
27
sön
Gudstjänst med Raili Tanskanen – kaksikielinen kokous + Söndax @ Betania
okt 27 kl. 17:00 – 18:30

Välkommen till Betania! Tervetuloa Betaniaan!

Gudstjänst i Betania med Raili Tanskanen – tvåspråkigt – söndag 27 oktober kl. 17.

SÖNDAX för barnen / lapsille SÖNDAX!

Kaksikielinen kokous Betaniassa sunnuntaina 27.10 klo 17: Raili Tanskanen saarnaa. Tervetuloa mukaan!

SÖNDAX för 7-13 åringar (+ yngre) @ Betania
okt 27 kl. 17:00 – 18:30

söndax-logo1-02För alla barn!
Fjärde söndagen kl. 17!
Kaikille lapsille SÖNDAX!

SÖNDAX ordnas vanligen 2a och 4e söndagen i månaden parallellt med gudstjänsten i kyrkan. SÖNDAX är tänkt för 7-13-åringar, men man välkomnar även yngre.

2:a sön: 13.10, 10.11, 8.12 kl. 11
4:e sön: 29.9, 27.10, 24.11 kl. 17
– samt Julfest för alla åldrar 15.12 kl. 17

Det går bra att tala finska också… Toimimme molemmalla kielellä sujuvasti tarpeen mukaan.

Tanken är att alla åldrar ska kunna gå till kyrkan tillsammans. Alla behöver få höra om Jesus, träffa familjen och växa tillsammans med andra som tror. Att gå till kyrkan tillsammans stärker vår gemensamma tro och ger en bra grund för veckan och livet.

okt
29
tis
Efterhäng (för tonåringar) @ Betaniakyrkan
okt 29 kl. 14:00 – 17:00
okt
30
ons
Onsdagsbönen @ Betaniakyrkan
okt 30 kl. 18:30 – 19:30

Välkommen med till gemensam bön mitt i veckan!

Onsdagar kl. 18.30-19.30

Vi tackar Gud för hans oändliga nåd. Vi sjunger lovsång till hans ära.

Vi ber att hans vilja ska ske i våra liv liksom i Sibbobornas liv.

Vi ber för dig om du vill ha personlig förbön.

Vi ber för församlingen.

Vi ber för inlämnade förbönsbehov.


Vi tror att goda bönevanor och en pågående gemensam bön öppnar våra hjärtan för Guds Andes närvaro och tilltal. Vi tror att förbön för andra ger resultat. Vi tror att en av församlingens viktigaste funktioner är att göra det lätt för oss att be tillsammans. Därför samlas vi varje vecka till gemensam bön. Du är så välkommen med, du är inbjuden!

okt
31
tor
Rukous & Sana @ Betania
okt 31 kl. 18:00 – 20:00

railit13

TERVETULOA RUKOILEMAAN JA SANAN LÄHTEELLE

Suomenkieliset rukous- ja raamattuillat torstaisin klo 18. Ensin rukoilemme, pääasiassa sipoolaisten ja Sipoon puolesta, ja sitten tutkimme Sanaa.

Koko Raamattu, Jumalan Sana on annettu ihmiselle elämäksi. Näin Jumala ilmoitti vakuuttavasti sekä Mooseksen  (“sana … siinä on teidän elämänne”, V Ms 32:47) että Jeesuksen kautta. (“Ne sanat, jotka minä olen teille puhunut, ovat henki ja ovat elämä.” Joh 6: 63). Ei ihme, että opetuslasten sydämessä syttyi usko ja elämä, kun he Emmauksen tiellä epäilyksin joutuneina kuuntelivat, kuinka Jeesus selitti heille kirjoituksia. (Lk 24:32). Tätä mekin rukoilemme tapahtuvaksi kokoontuessamme Sanan äärelle, sen aarteita etsimään.

Pyrimme tutkimaan Raamattua kokonaisuutena, että näkisimme koko Raamatun ilmoituksen Jeesuksesta ja myös ns. VT ja UT yhteyden toisiinsa. Raamattu itse selittää itsensä ja tarjoaa ohjeita sanomansa ymmärtämiseen. Hienoa, jo pääset mukaan alusta alkaen, mutta olet tervetullut myös yksittäisiin iltoihin.

Tervetuloa mukaan!

nov
3
sön
Gudstjänst och födelsedagsfest med Gabriel Grönroos
nov 3 kl. 11:00 – 14:00

gg_310515_200Välkommen på gudstjänst i Betania söndag 3 november 2019 kl.11!

Gabriel Grönroos predikar.

Efteråt gemensam födelsedagsfest för oss alla, med speciellt inbjudna de som under året fyllt jämnt

nov
5
tis
Efterhäng (för tonåringar) @ Betaniakyrkan
nov 5 kl. 14:00 – 17:00
Copyright © Dandelion by Pexeto