His Master’s Noise & Elna Romberg i Sibbo 27.9


hmn_conc_sibbo15_980Alla gospelälskare kan nu förbereda sig på en rejäl dos av den varan när gospelkören
His Master’s Noise
och Elna Romberg besöker Topeliussalen i Nickby söndagen den
27 september 2015 kl. 17. 

 His Master’s Noise 

hmn_sibbo15_200His Master’s Noise är en gospelkör från Helsingfors som grundades 1988 och är den äldsta gospelkören i Finland. Kören består av ett 50-tal unga vuxna och leds av Elna Romberg och Simon Djupsjöbacka. Förutom att regelbundet hålla konserter i Helsingfors och resten av Svenskfinland har kören uppträtt i flera europeiska länder så som Sverige, Tyskland, Holland och Baltikum. I november 2013 var kören på en dryga två veckor lång turné i Sydafrika där de höll konserter runtom i landet och uppträdde bland annat i Regina Mundi-kyrkan i svarta Soweto och tillsammans med den världskända gosskören Drakensberg Boys Choir. Kören har också samarbetat med en del gospelartister från USA och kommer att åka dit på turné under 2016, bl.a. till Washington och Chicago.

His Master’s Noise har under åren även samarbetat med artister som till exempel Peter Jöback, Tommy Körberg och Samuel Ljungblahd, medverkat i pjäser på Svenska Teatern, gjort tv- och radiouppträdanden och deltagit som gästartist i olika större och mindre evenemang. Kören har spelat in tre egna album, Alive! (1991), All We Wanna Do (2001) och Depend on Him (2009), samt medverkat på flera andra skivor. I februari 2014 släpptes His Master’a Noise första live-DVD, som spelades in på körens 25-årsjubileumskonsert på Svenska Teatern.

Körens repertoar varierar från projekt till projekt, men i första hand består den av traditionell och modern afroamerikansk gospel – en genre som har sina rötter i den tidiga negro spiritual- och bluesmusiken och som kännetecknas av ett tajt groove, hög energinivå, välklingande stämmor och en glädje som smittar av sig!

 Elna Romberg 

elnar_200Elna Romberg är en finländsk artist, sångerska och låtskrivare från Helsingfors. Hon uppträdde första gången som treåring och har sedan dess stått på scen i alla tänkbara sammanhang. För tillfället spelar hon in en soloskiva med egen nyskriven musik. Sin första singel släpper hon på hösten 2016. Många finländska toppmusiker, som t.ex. Lenni-Kalle Taipale, Marzi Nyman, Tomi Salesvuo och Lasse Piirainen medverkar på Elnas skiva och dessutom är en del av låtarna inspelade i Stockholm tillsammans med några av Sveriges mest efterfrågade musiker, bl.a. Daniel Stenbaek och Magnus Ahlgren.

För tillfället satsar Elna mest på sin karriär som soloartist. I bakfickan har hon många års erfarenhet av att jobba som musiker i diverse sammanhang och sammansättningar – hon har gjort allt från att turnera med stora finländska artister (som t.ex. Jari Sillanpää), producerat skivor, arrangerat och skrivit låtar till olika artisters skivor och projekt, verkat som solist i diverse ensembler (jazzkvartetten Jamaze, popbandet Elna & the Falsettos, tanssiorkesteri Safiiri osv.). För tillfället jobbar hon som sånglärare på Pop- och jazzkonservatoriet i Helsingfors och på Pop&rocklinjen vid Lärkkulla Folkakademi i Karis, samt leder Finlands äldsta gospelkör, His Master’s Noise.

Våren 2015 deltog Elna i sångtävlingen The Voice of Finland, där hon fick ett bejublat mottagande av såväl stjärncoacharna som publiken och tv-tittarna.

Stilen på Elnas egna låtar är en blandning av pop, soul och rhythm & blues. Dem uppträder hon med tillsammans med sitt live-band, både på större konserter, klubbgigs och i en mera akustisk version med piano- eller gitarrackompanjemang. En live-verison av en av hennes sånger finns här:

Copyright © Dandelion by Pexeto